Eladó balatoni ingatlanok
 
Kód: eladó-nyaraló-61 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

 Kertbarátok, kertészkedni vágyók

(Rövidesen eljön az idő, amikor rimánkodni fog, "bárcsak lenne egy kis földem, ahol tudnék kertészkedni,- gyümölcsöt termeszteni,- veteményezni".)
 

elado-ingatlan-balaton

Balatonfüredtől 4,- Balatontól 6 kilométerre, kikapcsolódásra,- zöldség,- gyümölcs termelésére alkalmas, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, 2032 m2-es földterület, vízzel, villannyal, saját kúttal, kétszintes présház-nyaralóval eladó.

Az ingatlanhoz vezető út aszfaltos, ezért a présház-nyaralót, könnyedén, sár és pormentesen lehet megközelíteni. 

A terület teljesen be van kerítve, ezáltal a vadak nem járnak be, nem rágják meg a fákat,- a veteményt és a területet őrző kutya sem tud kimenni.

Ez a jó termőképességű, öntözhető föld a túlélés lehetőségét is biztosítja a nehezebb időkben, pl. élelmiszerválság idején. Megterem itt az ennivaló, a vetemény. Kora tavasztól késő őszig folyamatosan, mindig érik valamilyen gyümölcs.

A kétszintes épületben földszint és tetőtér került kialakításra. A kb. 36 m2-es földszinten, nappali szoba, hálószoba, főzőfülke és fürdőszoba található. A kb. 18 m2-es tetőtérben van egy vendégszoba és ki lehet alakítani még egy szobát, mely jelenleg padlásként funkcionál. 

Az épület előtt van egy kb. 7 m2-es fedett terasz, alatta tárolóval. A főépülethez csatlakozik a borpince. A főépülettől távolabb van a tüzelőtároló és egy szerszámtároló faház.

elado-ingatlan-balaton

A kerti növények öntözése a kb. 20 m mélységű (6 m vízoszlop) kútból biztosított, búvárszivattyúval. A kert egy része füves pihenőkert, benne dísznövények: selyemakác, nyírfa, fűzfa. A másik része gyümölcsös és szőlő. A 288 tő kordonos művelésű szőlő, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon. A további 12 tő, csemegeszőlő. 

Az első képkockán a díszkert egy része látszik,- a második képkockán a tűzrakó hely és a szőlő,- a harmadik képkockán a tüzelőtároló,- a negyedik képkockán a bővizű kút látható. 

Gyermekek, unokák, ha vannak, a szabadban, a jó levegőn úgy ismerhetik meg a kerti és dísznövények fajtáit, neveit,- úgy tanulhatják meg a növényszaporítás,- a veteményezés,- a zöldség,- gyümölcstermesztés titkait, hogyan vegyék el a termőföldtől szükségleteiket, hogyan éljenek kölcsönhatásban a természettel, úgy, hogy a kerítésen ki sem kell menniük.

Az inger gazdag környezet fejleszthető, további kerti berendezések elhelyezésével: pavilon, homokozó, hinta, medence, stb. 

elado-ingatlan-balaton

Az első képkockán a fűszernövény-kert,- a második képkockán a földieper ágyás,- a harmadik képkockán a rebarbara és paradicsom,- a negyedik képkockán a málnás látszik, de van még szeder is. 

elado-ingatlan-balaton

Most, amikor minden gyümölcs drága és bizonytalan származású, egy ilyen gyümölcsös aranyat ér. A besztercei szilva, aszalva kiváló, jó lekvár van belőle, csak úgy, mint a sárgabarackból. A képeken a gyümölcsös látható: nektarin, őszibarack, dió, cseresznye, meggy, szilva, alma, körte, sárgabarack, mogyoró.

elado-ingatlan-balaton

A kép, a 2018 évi almatermést ábrázolja. Télire itt lehet tárolni a gyümölcsöt, a pincében a bort és a földes árut, krumplit, zöldséget, stb.

elado-ingatlan-balaton

A földszintet és a tetőteret, a képen látható, kéménybe kötött vaskályhával lehet kifűteni. Alternatív megoldásként a fűtésre, villany hősugárzó is alkalmas. 

Közművek közül be van vezetve a vezetékes ivóvíz és a villany, ezáltal a présház-nyaraló az alapvető komfortot tudja biztosítani. Erős villanyáram van (220 Volt háztatási és 380 Volt ipari áram is 2 x 28 Amper és 1 x 20 Amper áramerősséggel).

A villannyal mindent meg lehet oldani (fűtés,- főzés stb). Ekkora teljesítmény után csak a közműfejlesztés 350 ezer Forint lenne, de ma ezt az áramerősséget a szolgáltató nem tudja biztosítani, mert akkor ki kellene cserélni az utcai hálózatot. Televíziós műsorokat a parabola antenna segítségével lehet nézni. 

elado-ingatlan-balaton

A nappali szobában lévő hűtőszekrényben lehet tárolni a hűtött élelmiszereket, az automata mosógépben lehet mosni a ruhákat.

elado-ingatlan-balaton

A főzőfülkében lehet a villanytűzhelyen sütni-főzni, mosogatni lehet kézzel, vagy a mosogatógépben.

elado-ingatlan-balaton

Ebben a földszinti hálószobában lehet aludni.

elado-ingatlan-balaton

A fürdőszobában (zuhanyozó,- mosdó,- Bidés WC) lehet tisztálkodni. A melegvizet az Óceán típusú villanybojler állítja elő.

elado-ingatlan-balaton

A tetőtéri vendégszobában aludhatnak a gyermekek, vagy a vendégek.

elado-ingatlan-balaton

A ’70-es évek közepén épült présház-nyaraló (gazdasági épület) jó műszaki állapotú, folyamatosan karbantartott. Szerkezetei: betonalap, B30 téglafal, vasbeton födém, kátránnyal telített fenyőfa szarufákon Bramac betoncserép. A nyílászárók fa szerkezetűek, zsalukkal felszerelve.  

A környezetváltozásra, a szabadidő tartalmas eltöltésére, saját termesztésű zöldség-, gyümölcs előállítására alkalmas, szép környezetben lévő ingatlan vételára 16,9 millió Forint. A megtekintési időpont egyeztetéséhez legyen szíves felhívni Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon!

Tekintse meg válogatott, exkluzív balatoni ingatlan kínálatunkat a
balatoni-ingatlanok.com portálunkon!
Előzetes időpont-egyeztetés alapján várjuk irodánkban, ahol bővebb, naprakész információval, tanácsadással, az eladó ingatlan adatainak helyszíni felvételével, az eladó ingatlan szükség szerinti bemutatásával állunk érdeklődőink rendelkezésére! részletek »
TOVÁBBI BALATONI PARTNEROLDALAINK